Støtteordning til unge landmænd oplever "ekstraordinær stor interesse"

Etableringsstøtteordningen for landbrugere og gartnere har oplevet en større end forventet søgning i 2023. Minister Jacob Jensen (V) fremrykker midler fra de kommende år for at imødekomme ansøgerne. 
SVM-regeringen præsenteres på Amalienborg. Ældreminister Mette Kierkgaard (M) og Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V). Arkivfoto. | Foto: Jens Dresling
SVM-regeringen præsenteres på Amalienborg. Ældreminister Mette Kierkgaard (M) og Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V). Arkivfoto. | Foto: Jens Dresling

Siden vedtagelsen af aftalen om grøn omstilling af dansk landbrug i 2021, har unge landbrugere og gartnere haft mulighed for at søge en ny etableringsstøtteordning, og det har der i år været ”ekstraordinært stor interesse for.” 

Der er i denne omgang indgivet støtteanmodninger for ca. 340 mio. kr., oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse, og minister Jacob Jensen (V) har besluttet sig for at imødekomme samtlige anmodninger, der ellers lever op til kriterierne. 

Det sker, selvom der egentlig kun var afsat knap 193 mio. kr. til ordningen i år. 

”Min vigtigste opgave er at skabe de bedste rammer for, at det bliver nemmere og mere attraktivt som ung landbruger at overtage stafetten fra tidligere generationer. Derfor har jeg besluttet, at alle unge ansøgere, der opfylder kravene, skal have tilskud. De unge landbrugere, der vil erhvervet, skal selvfølgelig have mulighed for det, så vi står godt rustet mod det større generationsskifte i landbruget, vi ser ind i,” udtaler ministeren. 

 

Formålet med støtteordningen er at give unge bedre muligheder for at etablere sig i landbrugs- og gartnerisektorerne samt fastholde dem i branchen. Det vil ifølge pressemeddelelsen blive muligt at få udbetalt tilskuddene fra september i år. 

For at imødekomme den større søgning i 2023, vil der blive fremrykket midler fra ansøgningsrunden i 2027.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Foto: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter