Alternativet lægger op til endnu en kovending i minksag

Alternativets holdning til en advokatundersøgelse af Mette Frederiksens mulige ansvar i minksagen kan tage endnu en drejning efter tre juristers retlige vurdering af sagen.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Først var de for, så var de ikke, så var de for igen, og nu åbner Alternativet for endnu et holdningsskifte på spørgsmålet om, hvorvidt der skal nedsættes en uvildig advokatundersøgelse af minksagen.

Undersøgelsen skal undersøge, om Mette Frederiksen kan holdes juridisk ansvarlig for beslutningen om at slå alle mink ned, men tre juristers retlige vurdering af sagen, har nu fået Alternativet til at tøve på spørgsmålet igen, skriver Jyllands-Posten.

Tre juraprofessorer frikender Mette Frederiksen i ny vurdering af minksagen

”Nu er der jo kommet en retslig vurdering, og det er jo det, som vi gerne ville have. Og den skal vi så gå i gennem for at se, om den løser det, som har været udfordringen,” siger Alternativets politiske leder Franciska Rosenkilde til mediet.

Under valgkampen sagde Franciska Rosenkilde, at Alternativet var for en advokatundersøgelse, men efter valget var det ikke længere partiets holdning.

Denne beslutning var der ikke opbakning til fra folketingsgruppen, hvorefter den politiske leder igen vendte 180 grader og nu igen gik ind for en advokatundersøgelse.

Alternativet vil i løbet af den næste uges tid drøfte den retlige vurdering fra de tre professorer.

Alternativets leder banket på plads og laver kovending i Minksag

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også