AgriWatch

Moderaterne vil have kulegravet minksag efter valg

Lars Løkke Rasmussens Moderaterne, der kan blive en potentiel kongemager, kræver en advokatvurdering af minksagen efter valget.

Foto: Ida Marie Odgaard

Uanset hvilken regering, der måtte blive dannet efter et valg, skal der foretages en advokatvurdering af minksagen, står det til Moderaterne.

Det gør formand og stifter Lars Løkke Rasmussen klart over for Jyllands-Posten, hvor han ifølge de seneste meningsmålinger kan få en afgørende rolle i, hvem der efter det kommende valg bliver statsminister.

”En ny regering er nødt til at støtte at få lavet en advokatvurdering af granskningskommissionens beretning,” siger Lars Løkke Rasmussen til mediet.

Granskningskommissionen kom med sine konklusioner i juni, hvor der var sønderlemmende kritik af flere ministre og departementchefer - heriblandt blev statsminister Mette Frederiksens udtalelse om, at alle mink skulle aflives, betegnet som ”grov vildledning”.

”Kommissionen finder således, at Mette Frederiksens udmeldinger på pressemødet den 4. november 2020 objektivt set var groft vildledende, men at Mette Frederiksen subjektivt ikke havde viden herom eller hensigt hertil,” stod der i Granskningskommissionens beretning.

Moderaternes ultimative krav vil gøre sig gældende uanset, hvem der bliver statsminister af Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen eller Søren Pape Poulsen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch