AgriWatch

Dyrenes Beskyttelse om afsked til buræg: "Det hæver bundniveauet"

Regeringens beslutning om at udfase den danske produktion af buræg vækker glæde hos dyreværnsorganisationen Dyrenes Beskyttelse.

Foto: Sofia Busk/INDBLIK

Bundniveauet for hønsenes dyrevelfærd er blevet hævet som følge af regeringens forbud mod fremtidig produktion af buræg.

Det udtaler Britta Riis, der er direktør i organisationen Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

”Det er glædeligt, at der er kommet en fast bagkant for produktionen af buræg i Danmark - og de grufulde liv for hønsene, der lægger dem. Det hæver bundniveauet for hønsenes dyrevelfærd herhjemme,” siger Britta Riis.

Regeringen forbyder produktion af buræg i Danmark

Produktion vil blive gjort forbudt fra 2023, men der er lagt en overgangsperiode på 12 år for de nuværende syv burægsproducenter til at omstille sig.

Denne overgang kunne godt have været hurtigere, mener organisationen, der dog også erkender, at ændringer i fødevareproduktionen tager tid.

”Det er omkring ti år siden, at vi begyndte at køre hårdt på med kampagner mod buræg. Mange forbrugere var med os og vendte buræg ryggen, og detailhandlen fjernede dem fra hylder. I sidste ende har det alt sammen ført til det endelige farvel til buræggene, og vi skylder derfor danskerne og detailhandlen en stor tak for at gå foran i denne udvikling,” siger Britta Riis.

Produktionen af buræg er faldet fra at udgøre 61 pct. af produktionen til i dag at udgøre 17 pct. af producerede æg.

Forbud mod buræg frustrerer producenter: ”Jeg forstår det simpelthen ikke”

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch