AgriWatch

Landbruget viser stor interesse for grøn erhvervspulje

Ud af 182 ansøgninger til Erhvervspuljen, der udsteder penge til den grønne omstilling, var de fleste sendt af fødevare- og landbrugsvirksomheder.

Foto: DanHatch / PR

Energistyrelsens Erhvervspule på i alt 97 mio. kr. var i høj kurs blandt fødevare- og landbrugsvirksomheder.

Selskaber inden for disse sektorer stod nemlig for en stor del af de i alt 182 ansøgninger til at få fat i millionerne, der er beregnet til den grønne omstilling.

Det skriver Energistyrelsen.

Et af landbrugsselskaberne, der har søgt tilskud, er rugerivirksomheden Danhatch. De søger tilskud til blandt andet varmevekslere, der skal gøre virksomheden mindre afhængig af olie og naturgas.

”Vi bliver tilskyndet af samfundet til at gå i en grønnere retning, og det er vi selvfølgelig helt med på at gøre. Og uanset om vi kommer til at løfte den største del af investeringen selv, så er Erhvervspuljen en god, hjælpende hånd, der kan være med til at nedbringe tilbagebetalingstiden,” siger Søren Villumsen i pressemeddelelsen.

Erhvervspuljen er en tilskudspulje til energieffektivisering i virksomheder, der skal sikre grøn omstilling og effektivisering af virksomhedernes energiforbrug. Puljen er på i alt ca. 3,9 mia. kr. og løber fra 2020 til 2029.

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch