AgriWatch

Ombudsmand vil ikke gå ind i strid mellem forsker og L&F: "Forudsætter fagkundskab"

En konflikt mellem en forsker fra Københavns Universitet og Landbrug & Fødevarer vil ikke blive taget op af Folketingets ombudsmand. Sagen kræver tilstrækkelig med fagkundskab, lyder begrundelsen.

Foto: Peter Hove Olesen

En strid mellem forskeren Maria Vang Johansen og Landbrug & Fødevarer kommer ikke til at blive behandlet af Folketingets ombudsmand.

Det var ellers håbet for forskeren, der anklager interesseorganisationen for ”tvivlsom forskningspraksis”, da Landbrug & Fødevarer ville benytte landbrugets egne tal i et projekt med en parasit i svin fremfor projektets egne indhentede tal.

Ombudsmanden har dertil ikke den nødvendige fagkundskab til at gå ind i sagen, lyder det fra instansen selv. Det skriver Berlingske.

”Det skyldes, at ombudsmanden som udgangspunkt kun kan undersøge spørgsmål af juridisk karakter.« »Ombudsmanden har ikke mulighed for at foretage en kvalificeret bedømmelse af spørgsmål, der forudsætter fagkundskab af eksempelvis veterinær-, sundheds-eller forskningsfaglig art, da jeg som ombudsmand ikke har en sådan særlig fagkundskab,” skriver ombudsmanden.

Ifølge Maria Vang Johansen, der i 2019 blev afsat som hovedvejleder på projektet på grund af sin klage, viste et pilotprojekt, at parasitten Toxoplasma gondii var til stede i tæt på en tredjedel af de testede svin.

Landbrug & Fødevarer oplyste dengang til Berlingske, at man ikke kan genkende forskerens udlægning af sagen, og organisationen hæfter sig ved, at Maria Vang Johansen indbragte sagen for Københavns Universitets praksisudvalg, som ikke fandt, at der er tale om tvivlsom forskningspraksis.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch