AgriWatch

Økologisk selskab skifter navn og hæver ambitioner for året

Jordbrugsfond, der opkøber ejendomme på Samsø og videreforpagter til økologiske landmænd, har planer om at øge aktiesalget og kapitalen i år.

Foto: Mads Claus Rasmussen

16 aktionærer var i weekenden til generalforsamling i selskabet Samsø Økojord, der besluttede at ændre navn til Økologisk Samsø.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Selskabets forretningsmodel er at opkøbe jord, gårde og ejendomme på Samsø. Investorerne bliver således medejere af de økologiske bedrifter som forpagtes ud til og drives af unge økologiske landmænd.

I det forgangne år er der eksempelvis indgået en aftale med et lokalt selskab ved navn ”RenSaft” om forpagtning af et ny-erhvervet stykke jord på ca. 3,5 hektar. Virksomheden vil producere økologisk vin, bær og frugt til fremstilling af forskellige drikkevarer.

Selskabet har over de næste to år fået bevilget midler fra den lokale LAG-pulje til virksomhedsudvikling i form af markedsførings- og kommunikationsaktiviteter. Det skal lede til øget aktiesalg og muliggøre opkøbet af flere ejendomme, der skal give plads til flere forpagtere og mere økologi på Samsø, står der i pressemeddelelsen.

Selskabet planlægger derfor at kapitalforhøje pr. 1. juni 2022, fortæller direktør Camilla Mikkelsen. Der er i øjeblikket tegnet aktier for 150.000 kr., men der skal tegnes for mere for at opnå en tilstrækkelig stor pulje.

Selskabets råder over et areal på ca. 60 hektar. Det har 126 aktionærer kommer fra hele Danmark og repræsenterer en aktiekapital på 5.950.000kr.

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch