AgriWatch

EU åbner ekstra milliardkasse til landbruget

Som led i kampen mod stigende fødevarepriser åbner Europa-Kommissionen nu for nye milliarder til at understøtte landmænd hårdt påvirket af krigen i Ukraine – tocifret millionbeløb er øremærket danske landbrug. Bolden ligger nu i Danmark, lyder det.

"På grund af den exceptionelle markedssituation foreslår Kommissionen en støttepakke på 500 mio. euro til at støtte EU's landbrugsproducenter påvirket af krigen i Ukraine," lød det onsdag fra ledende næstformand Valdis Dombrovskis. | Foto: JOHN THYS/AFP / AFP

BRUXELLES – Når danske såvel som europæiske landmænd skal afbøde de stærkt stigende energiomkostninger, kan det være med ny milliardstøtte støtte fra EU’s pengekasser.

Sådan lyder konklusionen hos Europa-Kommissionen, som i et nyt ventet udspil for at afhjælpe unionens stigende fødevarepriser vil øremærke 500 millioner euro – rundt regnet 3,7 mia. kr. – rettet specifikt mod ”producenterne, som er mest påvirket af de seriøse konsekvenser forbundet med krigen i Ukrine”.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch