AgriWatch

Brancheforening vil placere ny plantefond under Landbrugsministeriet

En ny dansk plantefond med 675 mio. kr. i ryggen skal etableres i kølvandet på landbrugsaftalen, der blev indgået tidligere på året.

Frederik Madsen, sekretariatschef i Plantebranchen | Foto: PR/Plantebranchen

Den kommende selvstændig fond for plantebaserede fødevarer bør blive administreret af Landbrugs- og Fødevareministeriet.

Det skriver Frederik Madsen, sekretariatschef i Plantebranchen, i et debatindlæg i Altinget.

Han vurderer, at sagsbehandlingen med rod i ministeriet bliver så objektivt som muligt, og at risikoen for påvirkning via uformelle relationer og netværk elimineres.

"Opgaven med at varetage fondens daglige drift bør derfor forankres i Fødevareministeriet. Det er også logisk, da det er offentlige penge."

I forbindelse med landbrugsaftalen, der blev præsenteret i oktober, er der afsat 675 mio. kr. til en til en plantefond, der vil løbe fra 2022-2030. Ligeledes afsættes der 580 mio. kr. i 2023-2027 til et "eco-scheme for plantebaserede fødevarer".

Mere fra AgriWatch

Friland mærker økoforbrugerne bremse op – midlertidigt

Forbrugerne har færre penge og vælger i stigende grad de billige løsninger, hvilket påvirker salget af Frilands økologi på kort sigt. På længere sigt er Danish Crown-datterselskabet fuld af fortrøstning - for der er stor villighed til at købe bæredygtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch