AgriWatch

Landbrugsministeren efterspørger løsning på knoglebrud hos høns

Landbrugsminister Rasmus Prehn understreger, at danske høns ikke skal have knoglebrud, for at danskerne kan få æg på morgenbordet. Han vil derfor støtte op om, at forskere skal undersøge, hvordan problemet kan undgås, skriver han i et indlæg.

Foto: Anthon Unger

Høns skal ikke få knoglebrud, så danskerne kan få æg på bordet.

Således indleder landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn et debatindlæg i Avisen Danmark, hvor han efterspørger ændringer, som skal få bugt med de udbredte knoglebrud hos danske høns.

For nylig viste en undersøgelse lavet af forskere fra Københavns Universitet, at 85 pct. af æglæggende høns i Danmark får brud på brystbenet. Forskerne pegede dengang på, at skaderne formentlig opstår, da hønsene er for små, når de begynder at lægge æg.

Langt størstedelen af danske høns har indre skader fra for store æg 

Rasmus Prehn skriver, at han har bedt Fødevarestyrelsen bakke op om forskernes ansøgning om midler til et projekt, de forventer kan bidrage med en løsning. Ministeren påpeger, at Dueholm, en af landets største ægproducenter, allerede vil køre et forsøgsprojekt.

Landbrugsministeren understreger, at Danmark skal være et foregangsland, når det handler om dyrevelfærd – og at det
bedste middel mod usikkerhed er klare linjer om fremtiden.

"Derfor vil jeg hurtigst muligt have en afklaring af problemet,
så vi kan få helt konkrete løsningsforslag på bordet, der løfter dyrevelfærden. Og jeg stiller nu producenter og forskere et spørgsmål: Hvordan kan vi få stoppet det her hurtigst muligt? Det er den dialog, vi skal have, så vi kan finde ud af, hvordan vi får det her standset," skriver Rasmus Prehn i Avisen Danmark.

Danske Æg: Nye tiltag mod knoglebrud kan føre til andre velfærdsproblemer hos høns

Efter rapport om brystbrud: L&F afviser at røre ved ægproduktion for nu

DF stiller fødevareminister til regnskab for knoglebrud hos høns 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch