AgriWatch

Tidligere Økologisk Landsforening-direktør får bestyrelsespost i global organisation

Paul Holmbeck, som nåede at være en del af Økologisk Landsforening i 25 år, er blevet valgt ind i bestyrelsen hos den globale organisation Ifoam, der har omkring 800 medlemsorganisationer fra hele verden.

Foto: PR-foto Økologisk Landsforening

Paul Holmbeck, der har en del af Økologisk Landsforening i 25 år, hvoraf 17 var som direktør, er valgt ind i bestyrelsen hos den internationale økologiorganisation Ifoam.

Det skriver Økologisk Nu.

Hovedpersonen udtaler, at han vil have fokus på to områder i sit bestyrelsesarbejde - at positionere økologi og agroøkologi i den globale debat, mens den anden er at styrke arbejdet med politik, markedsudvikling og organisering hos medlemmerne i Ifoam.

"Der er mange konkurrerende visioner og mange interesser bag, for eksempel argumenterer nogle for en bæredygtig intensivering, som har en meget høj brug af kemi. Der er nogle firmaer, der har store interesser på spil, og et tankesæt om, at den måde, vi har udviklet landbruget på i Vesten, må være den rette. Vi skal forsøge at bringe de gode erfaringer frem i lyset og vise, at der er andre måder at dyrke jorden på, som tager hensyn til for eksempel biodiversiteten," fortæller Paul Holmbeck til Økologisk Nu.

Meddelte sin afgang sidste år

Sidste år i februar meddelte Paul Holmbeck, at han ville stoppe i Økologisk Landsforening. Det skete med en mail, hvori han skrev:

"Efter 25 år med godt momentum i økologien, og med et nyt stærkt lederteam for foreningen, er det på tide at indlede mit næste kapitel, som uden tvivl også vil have fokus på arbejdet med bæredygtig omstilling."

Han udtalte senere hen, at han fremover havde planer om en selvstændig tilværelse med bestyrelsesarbejde i bl.a. Organics International, ligesom han var blevet bedt om at gå med i et rådgivningsråd i en kapitalfond, som investerer i økologi.

Ifoam har omkring 800 medlemsorganisationer i hele verden.

Paul Holmbeck stopper efter 25 år i økologien

Tidligere økologi-direktør skal være selvstæding 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch