AgriWatch

Grønne organisationer kritiserer anbefalinger fra landbrugsvirksomheder

Det svarer til, at Tysklands regering skulle fremme eksport af dieselbiler, når der argumenteres for, at dansk animalsk produktion skal fremmes. Det mener Rådet for Grøn Omstilling.

Foto: PR/Rådet for Grøn Omstilling

Fredag overleverede Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, sammen med Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG, 15 anbefalinger fra den såkaldte Globale Klima Task Force til landbrugsminister Rasmus Prehn (S).

Fødevareklynges 'task force' fremlægger anbefalinger for at reducere globalt CO2-aftryk

Anbefalignerne får dog kritik fra både Concito og Rådet for Grøn Omstilling.

Det skriver Børsen.

Kritikken går blandt andet på argumentet om, at dansk animalsk produktion skal fremmes, fordi det er mindre klimabelastende end andre nationers.

"Jeg synes, det er helt malplaceret at bede en regering, der har globale klimaproduktioner om at fremme et erhverv, vi er enige om skal drosles ned. Det svarer til, at Tysklands regering skulle fremme eksport af dieselbiler, fordi de er mere effektive end andre landes," siger Claus Ekman, der er direktør i Rådet for Grøn Omstilling.

Han mener, at det eneste fokus bør være på at fremme plantebaseret kost.

Kristian Hundebøll afviser kritikken og mener, man bør fremme både plantebaseret kost og animalske fødevarer med lavest mulige klimaaftryk.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch