AgriWatch

Kommune udpeger fire nye solcelleprojekter

Ud af otte mulige projekter har Syddjurs Kommune sat navn på fire kommende solcelleprojekter. Beslutningen har været vidt omdiskuteret af kommunens borgere.

Foto: PR / Statkraft

Fire ud af otte ansøgninger om solcelleprojekter er kommet gennem Syddjurs Kommune nåleøje til næste fase.

Efter 254 høringssvar og kommentarer på i alt 1000 sider har de lokale politikere valgt at arbejde videre med projekterne Mesballe Fornybar Energipark, Høegholm Energi- og Naturpark, Solenergi ved Dalsgård og Solenergi ved Kolind.

Det skriver TV2 Østjylland.

Ole Hansen, der er medlem af byrådet for Socialdemokratiet, pointerer, at det er vigtigt at få gang i den grønne omstilling, selvom halvdelen af ansøgninger ikke gik igennem.

"Vi har valgt fire projekter, hvor to af dem – delvis beskåret – skal være samstemt med naturen og borgerne, der bor tæt på anlæggene," siger han til mediet.

I 2022 vil byrådet tage stilling til igangsætningen af projekterne ved Kolind og Dalsgaard, og i 2023 skal der tages stilling til projekterne Sophie-Amaliegaard og Margrethelund.

Mere fra AgriWatch

Forslag: Avlere skal have mink PCR-testet hver uge

Fødevarestyrelsen skal PCR-teste mink på alle farme i Danmark en gang om ugen. Sådan lyder forslaget fra regeringen, der dog ikke kan svare på, hvordan det skal foregå. Umuligt, lyder det fra formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch