AgriWatch

Kommune udpeger fire nye solcelleprojekter

Ud af otte mulige projekter har Syddjurs Kommune sat navn på fire kommende solcelleprojekter. Beslutningen har været vidt omdiskuteret af kommunens borgere.

Foto: PR / Statkraft

Fire ud af otte ansøgninger om solcelleprojekter er kommet gennem Syddjurs Kommune nåleøje til næste fase.

Efter 254 høringssvar og kommentarer på i alt 1000 sider har de lokale politikere valgt at arbejde videre med projekterne Mesballe Fornybar Energipark, Høegholm Energi- og Naturpark, Solenergi ved Dalsgård og Solenergi ved Kolind.

Det skriver TV2 Østjylland.

Ole Hansen, der er medlem af byrådet for Socialdemokratiet, pointerer, at det er vigtigt at få gang i den grønne omstilling, selvom halvdelen af ansøgninger ikke gik igennem.

"Vi har valgt fire projekter, hvor to af dem – delvis beskåret – skal være samstemt med naturen og borgerne, der bor tæt på anlæggene," siger han til mediet.

I 2022 vil byrådet tage stilling til igangsætningen af projekterne ved Kolind og Dalsgaard, og i 2023 skal der tages stilling til projekterne Sophie-Amaliegaard og Margrethelund.

Mere fra AgriWatch

Politisk flertal afsætter 850 millioner til Power-to-X

Industrien bifalder bred politisk aftale om at afsætte en lille milliard til den danske deltagelse i EU's grønne brintprojekt. Den endelige udvælgelse af projekter ventes inden for uger, hvor et projekt om grøn ammoniak er med i opløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch