AgriWatch

Britisk fødevareeksport gik trægt i årets start

Siden brexit er blevet en realitet, har den danske fødevareeksport til Storbritannien taget flere markante dyk. Landbrug & Fødevarer ser tendensen som midlertidig.

Foto: Finn Frandsen

Den nye virkelig med Storbritannien ude af EU har givet store udslag på den danske fødevareeksport til landet i starten af 2021.

Fra december til januar faldt det danske fødevareerhvervs eksport til Storbritannien med 33 pct., og måneden forinden lød faldet på 16 pct.

Det skriver Altinget på baggrund af data fra Danmark Statistik.

Ifølge Jan Laustsen, der er område direktør for handel og marked i Landbrug & Fødevarer, skyldes udsvingene usikkerheden, der har været omkring samhandlen og praktikken i dette. Han tager dog de negative bølgeskvulp med ro.

"Vi må erkende, at vi har at gøre med et helt nyt handelssystem. Det giver nogle bump på vejen. Det overordnede billede er, at handlen glider. Vi må bare konstatere, at det er under andre betingelser, det kommer til at foregå på fremadrettet," siger Jan Laustsen til mediet.

Fra Januar til februar oplevede eksporten en mindre stigning fra 528 mio. kr. til 558 mio. kr.

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch