AgriWatch

Regeringen tilføjer nøgleord i omstridt lovforslag om minkerstatning

Et lovforslag vedrørende minkerstatningen, der har mødt kritik fra flere kanter, har nu fået tilføjet et nøgleord, der forsikrer, at minkavlerne vil få fuld erstatning for deres mink.

Foto: Anthon Unger

Et meget vigtigt ord er blevet tilføjet til regeringens lovforslag om erstatning til minkavlerne.

Lovforslaget har vakt kritik fra både Tænketanken Justitia samt organisationerne Danske Advokater og Dansk Pelsdyravlerforening.

Der var ifølge formanden for Dansk Pelsdyravlerforening, Tage Pedersen, brugt meget plads på at skrive sig væk fra fuld erstatning i lovforslaget fra regeringen, som er en udmøntning af midlerne fra minkaftalen.

Ordet "fuldstændig" skal nemlig tilføjes til tekstbiden "herunder erstatning" i lovforslaget. Derved står der nu "herunder fuldstændig erstatning". Det fremgår af et ændringsforslag fra landbrugsministeren.

Kort efter de kritiske røster svarede Rasmus Prehn tilbage, hvor han udtalte:

"Den politiske aftale står ved magt. Også i loven. Det betyder, at vi kommer til at give fuldstændig erstatning og kompensation som aftalt i aftalekredsen. Det er der ingen, der løber fra. Det her er uhyre vanskeligt teknisk stof, og det giver helt naturligt anledning til en masse spørgsmål og måske også bekymringer. Det kan jeg godt forstå. Men jeg kan med garanti sige, at der ikke er nogen, der løber fra noget. Derfor vil vi også gerne præcisere sprogligt, så betoningen "fuldstændig" står i lovforslaget og bruges helt konsekvent," siger Rasmus Prehn i et skriftligt svar til AgriWatch.

Den politiske aftale fra januar blev indgået af Socialdemokratiet, Venstre, De Radikale, SF og Liberal Alliance og løber samlet op i 18,5 mia. kr.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch