Venstre om regeringens nøl med klimaudspil: Den fælde går vi ikke i

Der kommer ikke konkrete udmeldinger fra Venstre om landbrugets klimaforhandlinger, før regeringen har bekendt kulør. Det fortæller finansordfører.
Troels Lund Poulsen, finansordfører for Venstre. | Foto: Jens Dresling
Troels Lund Poulsen, finansordfører for Venstre. | Foto: Jens Dresling

Det længe ventede klimaudspil for landbruget er gang på gang blevet udskudt af regeringen. Det frustrerer oppositionspartiet Venstre, der ikke vil fremlægge sine ambitioner på området, før landbrugsminister Rasmus Prehn (S) har vist sin hånd.

Det skriver Altinget.

"Vi vil da gerne vide, hvad det er for en bane, vi spiller på. Vi har jo ikke en centraladministration til at regne på tallene. Vi bliver nødt til at stille en lang række spørgsmål for at få klarhed over, hvad der virker, og ikke mindst hvad tingene koster. Sådan fungerer det jo, og det er selvfølgelig et trick, fordi regeringen er bange for at vise sin hånd, men den fælde går vi ikke i," siger Troels Lund Poulsen, finansordfører for Venstre, til Altinget.

Rasmus Prehn overtog posten og dermed forhandlingerne fra sin forgænger Mogens Jensen, der ellers havde et klimaudspil klar. Prehn valgte at smide oplægget i skuffen uden at ville indvie andre partier i det. I stedet startede han i februar processen på ny med en sværm af oplæg, debatter og tekniske gennemgange fra fagfolk.

Han fortalte dengang, at han ville præsentere sit udspil i marts, men det er siden blevet udskudt flere gange.

Målet er at lande en bred aftale, har ministeren understreget.

"Det er bedre at nå helt i mål med en lidt mindre målsætning end at nå 10 pct. i mål med en høj målsætning. Det er min filosofi," sagde Rasmus Prehn til AgriWatch i februar.

SF og Radikale har sammen krævet, at regeringen binder sig til et klimamål for landbruget på otte millioner ton i 2030.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også