AgriWatch

Veganerpartiet vil lukke konventionelt husdyrlandbrug inden 2030

I et nyt landbrugsudspil foreslår Veganerpartiet at lave en gennemgribende omlægning af dansk landbrug.

Foto: PR/Lars Corvinius Olesen/Veganerpartiet

Det skal være slut med konventionelt husdyrproduktion i Danmark i 2030.

Det er et af budskaberne fra Veganerpartiet, der fredag har lanceret sig bud på, hvordan landbruget kan komme i mål med klimamålene.

"Regeringen hænger i bremsen, når det kommer til et ordentligt klima-landbrugsudspil. Mens alle er klar over, at det haster, er regeringen desværre gået i flyverskjul," siger Lisel Vad Olsson, politisk ordfører hos Veganerpartiet, i en pressemeddelelse.

Partiet foreslår samtidig, at der skal etableres af et uafhængigt ekspertråd, som skal hjælpe landbruget med at omstille sig fra animalsk fødevareproduktion til plantebaseret fødevareproduktion.

Veganerpartiet nærmer sig magisk grænse: "Vi klarer os uden konventionel husdyrproduktion"

For at lave den omstilling vil Veganerpartiet have oprettet en omstillingsfond, der skal hjælpe de enkelte landmænd med økonomisk at kunne omstille sig til plantelandbrug. Fonden skal ifølge forslaget hjælp med investeringer i nye forretningsmodeller, omlægning af lån og innovation hos de enkelte landmænd

"Vi lægger op til en politiske visions- og implementeringsproces, som Danmark benyttede indenfor vindenergi og nu på klimaområdet. Der skal tænkes stort, inddrages ekspertviden og investeres i at opnå målsætningerne," siger Lisel Vad Olsson.

Hele Veganerpartiet udspil kan findes her.

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch