AgriWatch

Venstre vil have gammelt udspil frem: "Deltager ikke i en politiske skyggeboksning"

Troels Lund Poulsen retter skarp kritik af regeringen for at gemme tidligere udspil til klimaforhandlingerne i landbruget.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen mener, at regeringen må være kommet på andre tanker, efter at et kommende udspil til klimaforhandlingerne for landbruget blev lagt i skuffen. Han peger samtidig på, at tidligere minister Mogens Jensen var på vej med en plan for afvikling af dansk landbrug.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Nu vil man så ikke lægge kortene på bordet, og det er selvfølgelig, fordi der ligger noget ondskab gemt. Men de bliver nødt til at lægge udspillet frem, for vi kommer ikke til at deltage i politisk skyggeboksning, hvor taberen bliver dansk landbrug," siger politikeren til avisen.

Troels Lund Poulsens reaktion kommer samme dag, som landbrugsminister Rasmus Prehn (S) afholder et dialogmøde med landbruget og indleder de første forhandlinger med Folketinget omkring landbrugets bidrag til at sænke CO2-udledningen.

Allerede inden forhandlingerne har blandet andet SF og Enhedslisten spillet ind med forslag omkring udtagning af lavbundsjorde. Partierne vil have taget mindst 100.000 hektar lavbundsjord ud inden 2030. Det kalder blandt andre professor Jørgen E. Olesen fra Aarhus Universitet for urealistisk.

Landmand om udtagning af lavbundsjord: "Vil kompenseres for hele mit produktionstab"

Ny klimadialog øger utålmodigheden: "Nu er der behov for politisk rygrad"

Forskere skyder støttepartiers forslag til klimaforhandlinger ned 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch