AgriWatch

L&F tilfreds med minkerstatning efter "uskønt forløb"

Det vækker glæde på Axelborg, at der endelig er kommet en aftale på plads om erstatning til minkerhvervet. "Aftalen er en foreløbig kulmination på et uskønt forløb," lyder det fra formand.

Foto: PR Landbrug & Fødevarer

Langt om længe er der landet en aftale efter et langt og uskønt forløb.

Sådan lyder reaktionen fra Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, på baggrund af regeringens og flere partiers aftale om en erstatning til minkerhvervet.

"Aftalen er en foreløbig kulmination på et uskønt forløb, hvor staten på få timer lukkede et stolt og indbringende, dansk erhverv," siger Søren Søndergaard i en meddelelse og fortsætter:

"På den tragiske baggrund er vi tilfredse med, at de danske minkavlerne og deres familier efter alt at dømme får en fornuftig erstatning, præcis som de har krav på."

Flertal har indgået aftale om erstatning til minkavlere på op til 18,8 milliarder 

Nu vil organisationen se aftaleteksten grundigt igennem sammen med Kopenhagen Fur og Landbrug & Fødevarers jurister.

De skal blive klogere på, hvordan erstatningen udbetales, og hvordan den fordeler sig. Aftalen ventes at koste mellem 15,5 og 18,8 milliarder kroner, hvor 3,1-4,1 vil gå til følgeindustrien.

"Jeg har gennem hele processen efterlyst handling og tempo fra Christiansborg. Nu hvor aftalen er på plads, vil jeg omvendt gerne kvittere for det store arbejde flere politikere har leveret for at få enderne til at mødes," siger Søren Søndergaard.

Formand for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, har tidligere på aftenen udtalt, at beløbet er nogenlunde inden for skiven.

"Det er i hvert fald ikke for højt. Jeg ved godt, der er mange, som synes, det er mange penge, der skal erstatte minkerhvervet. Men vi har bidraget med mellem 6-10 mia. kr. hvert år, og det ville vi kunne gøre de næste ti år. Så når du lukker et erhverv for den pris, lyder det ikke af voldsomt meget," siger Tage Pedersen til AgriWatch

Mere fra AgriWatch

Ukrainsk minister forventer først ny kornaftale i 11. time

Det bliver først lige op til deadline, hvis en central aftale om transporten af millioner af ton Ukrainsk korn gennem Sortehavet skal forlænges, vurderer ukrainsk minister. ”Det kan blive meget svært at få noget til at fungere i praksis, hvis der ikke er en aftale,” vurderer dansk direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch