AgriWatch

Utilstrækkelig dvaleordning får DF og Konservative til at forlade mink-forhandlinger

Fire partier har meldt ud, at de ikke kan leve med den aftale, som er blevet forhandlet på plads. (Opdateret)

Rasmus Jarlov, erhvervsordfører for Konservative. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Hverken Dansk Folkeparti, Konservative, Alternativet eller Enhedslisten er med i den forestående aftale om erstatning til danske minkavlere.

Erhvervsordførerne for Dansk Folkeparti og Konservative, Hans Kristian Skibby (DF) og Rasmus Jarlov (K), forklarer til TV 2 News, at de ikke kan bakke op om aftalen, da den ifølge dem ikke indeholder en tilstrækkelig attraktiv dvaleordning, som gør det muligt for minkavlere at starte op igen.

"Regningen til skatteyderne er unødvendig høj, fordi det bliver langt mere attraktivt at stoppe og tage imod erstatning for det end at starte op igen efter epidemien. Vi bad om en bedre dvaleordning, som kunne have bragt regningen ned. Regeringen sagde nej. Derfor er vi ikke med," skriver Rasmus Jarlov på Twitter.

Også Alternativet og Enhedslisten står uden for aftalen, men dog af andre årsager.

"Alternativet støtter ikke regeringens forslag til kompensation til minkavlerne. Vi vil selvfølgelig gerne kompensere deres tab, men kompensationen er simpelthen blevet alt for høj," skriver Torsten Gejl, politisk ordfører for Alternativet på Twitter.

Også Victoria Velasquez, erhvervsordfører for Enhedslisten, forklarer, at partiet mener, aftalen bliver for dyr.

Ifølge bulletinerne landet den samlede kompensation omkring 18 mia. kr.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Forventningerne til udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch