AgriWatch

Flertal er blevet enig om minkaftale - uden Konservative og DF

Dansk Folkeparti og Konservative er ikke med i aftale om erstatning til minkavlere, oplyser ordførere.

"Dybest set er det nik eller lad vær. Vi har ikke mulighed for at flytte ret meget i den aftaletekst, der ligger," siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF). | Foto: Jens Dresling

(Opdateret kl. 20:27 med oplysning om, at Konservative heller ikke er med i en aftale)

Dansk Folkeparti forventer, at der mandag aften kan præsenteres en aftale om erstatning til minkavlere, da partiet har fået at vide, at et flertal allerede er enig om indholdet. Og det bliver et flertal uden Dansk Folkeparti.

Det siger partiets erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby i Finansministeriet mandag aften.

Erhvervsordfører Rasmus Jarlov (K) oplyser, at Konservative heller ikke er med i aftalen.

Forud for forhandlingerne sagde Hans Kristian Skibby:

"Dybest set er det nik eller lad vær. Vi har ikke mulighed for at flytte ret meget i den aftaletekst, der ligger," siger han.

"Vi har fået at vide i går aftes, at der ligger en aftale, der er et bredt flertal for, hvor Dansk Folkeparti blandt andet ikke indgår. Så har vi mulighed for at stille nogle spørgsmål og måske blive lidt klogere på det formelle indhold i teksten."

På vej ind siger han, at han synes, at den aftaletekst, som han har set, ser fornuftig ud.

Han er dog ikke tilfreds med det udkast, han har set til en ordning for de minkavlere, der ønsker at lægge deres forretning i dvale, indtil forbuddet mod hold af mink ophører.

Forud for forhandlingerne mandag var fungerende finansminister Morten Bødskov (S) håbefuld i sine forventninger til en aftale.

"Regeringen er en mindretalsregering, så vi skal finde flertal, og det håber jeg, at vi kan finde i aften," siger han.

"Det har været en god proces. Det er en alvorlig sag, og det kræver, at vi kommer til bunds. Det føler jeg, at vi er nu. Så håber jeg, at der vil være bred opbakning til en aftale."

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch