Vestager afviser: EU bremser ikke for minkkompensation

EU spiller ingen rolle i, hvorfor en kompensation til minkavlerne ikke er på plads endnu. Før regeringen har lavet en aftale, kan EU ikke gøre noget, siger konkurrencekommissær.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Når regeringen har sagt, at EU er med til at trække forhandlingerne om minkkompensation i langdrag, er det ikke sandt.

Det understreger EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, da EU ikke kan gøre noget, før der er en politisk aftale på plads, skriver Børsen.

"Jeg vil mene, at den danske regering ved fuldstændigt, hvad er spillepladen her, og så kan man lave den ordning, man gerne vil lave inden for den spilleplade. Så er det ikke os, der skal bestemme det. Det skal de politiske partier i sagens natur bestemme," siger Margrethe Vester på et online pressemøde.

Fødevareminister Rasmus Prehn har tidligere udtalt på et samråd, at der snart kunne være en afklaring om kompensationen på grund af positive signaler fra EU.

Regeringen har også været i dialog med EU-Kommissionen, men her har kommissionen blot besvaret spørgsmål omkring udformningen af den "fulde og hele erstatning" ifølge regeringen.

I disse dage forhandler regeringen og Folketingets partier om en kompensation. Ifølge udsagn fra flere partier er der tale om et beløb, der strækker sig fra 13 til 17 mia. kr.

En aftale ventes ifølge AgriWatchs oplysnigner at falde på plads denne uge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også