Venstre: Minister skal give aftale om dyretransporter et eftersyn

Meningen med flere gebyrer og afgifter på dyretransporter skulle ikke munde ud i mere kontrol, siger Venstres landbrugsordfører, der mener, at fødevareministeren må kigge på aftalen igen.
Foto: Lars Skaaning/pxsk10.jpg
Foto: Lars Skaaning/pxsk10.jpg

Venstre vil have fødevareminister Rasmus Prehn til at give en politisk aftale omkring gebyrer og afgifter til dyretansporter et eftersyn.

En blåstemplet politisk aftale hævede afgifter og gebyrer fra 59 mio. kr. i 2019 til 110 mio. kr. i 2021 på dyretransporter, men branchen mener, at de bliver "kørt over" af Fødevarestyrelsen, skriver Børsen.

"Det, der var linjen i aftalen, var, at de, der gør det godt – og det er langt de fleste – de skal kunne se hen til at få færre kontroller, færre gebyrer og mindre bøvl. Det kan godt være, det ikke er blevet rullet helt ud endnu. Men det er hos ministeren, at den ligger parkeret," siger Erling Bonnesen til mediet.

Som AgriWatch tidligere har beskrevet, har utilfredsheden ført til, at branchen har indrykket annoncer i flere landsdækkende aviser og anlægger retssag mod Fødevarestyrelsen. "Vi bliver kørt over," lyder det fra Thorsten Simonsen, direktør i DTL, der hvert år omsætter 2,5 mio. dyr.

Erling Bonnesen holder fast over for Børsen i, at aftalen skulle komme de dyretransportere til gavn, som overholdt reglerne trods stigende gebyrer. Hvis man gjorde det godt som dyretransporter ville man opleve færre kontroller og dermed færre gebyrer, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også