AgriWatch

Landbrugsminister får ny departementschef

Rasmus Prehns ministerium har ansat ny departementschef. Forgængeren fik kritik efter minksagen.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri under Rasmus Prehn (S) har ansat Morten Nielsen Jakobsen som ny departementschef. Han kommer fra en stilling som styrelsesdirektør for Vurderingsstyrelsen.

Han erstatter Henrik Studsgaard, der efter opdelingen af Miljø- og Fødevareministeriet fortsatte som departementschef for Miljøministeriet.

Tidligere har Morten Niels Jakobsen været statsadvokat i bagmandspolitiet – SØIK. Her blev han fritaget for tjeneste under en undersøgelse af, om han havde brudt sin tavshedspligt. Sagen endte uden påtale.

Det skete efter, at han fik stor kritik for sin rolle i minksagen og manglende advarsler til sin minister om manglende lovhjemmel.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn siger om ansættelsen.

"Morten Niels Jakobsen har en stor juridisk kapacitet, og sammen med hans indgående erfaring fra centraladministrationen og forandringsprocesser i driftstunge offentlige organisationer, er Morten den rette til at stå i spidsen for opbygningen af vores nye ministerium," lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Den nye departementschef siger selv om sit nye job.

"Fødevarer, landbrug og fiskeri har meget stor betydning for det danske samfund. Det er derfor afgørende, at Fødevareministeriets koncern løser sine mange opgaver på et højt  niveau, og at omverdenen har tillid til koncernen," siger Morten Niels Jakobsen i meddelelsen.

Morten Niels Jakobsen tiltræder den 18. januar.

Minister: Kopenhagen Fur bremser betalinger til minkavlere

Landbrugsminister: Nogle af minkavlernes penge kan være på vej denne uge

Landbrugsministeren øger kontrol med dyrevelfærd 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch