AgriWatch

Joe Biden vil ikke fjerne toldmur mod Kina med det samme

Høje tariffer for kinesisk import af amerikanske varer bliver ikke fjernet med det samme, fortæller den amerikanske præsident Joe Biden.

Foto: Chandan Khanna/AFP/Ritzau Scanpix

Den nyvalgte amerikanske præsident, Joe Biden, har ikke i sinde at fjerne den toldbarriere på 25 pct., som præsident Donald Trump har indført på kinesiske varer, lige med det samme.

Det samme gælder første fase i aftalen med Kina, der påbyder landet at købe amerikanske varer for 200 mia. dollar i perioden 2020-21.

Det siger Joe Biden i et interview med New York Times.

"Jeg har ikke tænkt mig at foretage noget med det samme, og det samme gælder toldtarifferne. Jeg har ikke tænkt mig lægge mine muligheder fast," siger Joe Biden i et interview med den politiske kommentator Thomas L. Friedman i avisen.

Den nyvalgte præsident vil først gennemgå den eksisterende aftale og konsultere vigtige samarbejdspartnere i Asien og Europa, lyder det videre.

"Den bedste Kina-strategi er en, der skaber enighed mellem alle vores - eller hvad der plejede at være - største allierede. Det vil være en stor prioritet for mig i de første uger at nå tilbage i fodslag med vores allierede," siger Joe Biden i New York Times.

Statsminister håber på styrket klimasamarbejde med USA - kan skabe eksportmuligheder for agroindustri 

Brexit: Der skal ske noget i denne uge 

Biden-sejr kan sætte fut i dansk agroindustris grønne eksport 

Mere fra AgriWatch

Cheføkonom: Flere landbrug bliver skubbet hen mod kanten

De stigende omkostninger presser nu efterhånden danske landmænd så meget, at det er alvorligt, ifølge cheføkonom i L&F. Tre kriser oveni hinanden og eksploderede energipriser tvinger landmænd til at sende omkostningerne videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch