AgriWatch

Naturfredningsforening vil have fremlagt klimaudspil for landbruget nu

Regeringen har udskudt præsentationen af sit forhandlingsudspil om landbrugets klimaindsats til næste år, men flere interessenter vil have fremlagt udspillet nu.

Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening | Foto: Martin Lehmann

Præsentationen af et stort set klart forhandlingsudspil fra regeringen er blevet udskudt til 2021, som ellers var planlagt til at blive lagt frem i dette års efterår.

Danmarks Naturfredningsforening mener dog, at udspillet må ud nu, og at udsættelsen er "dybt bekymrende", skriver Information.

Ifølge Maria Reumert Gjerding, der er præsident for Danmarks Naturfredningsforening, er udsættelsen "dybt bekymrende", og hun mener, at udspillet skal ud nu.

"Det er en kæmpe omstilling, landbruget står over for med et helt nyt udviklingsspor, hvor man i stedet for at udlede drivhusgasser skal udnytte sit potentiale for at optage drivhusgasser. Det tager tid, og derfor skal vi i gang rigtig hurtigt," siger Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, til mediet.

Maria Reumert Gjerding mener, at der bør afsættes yderligere midler til udtagningen af lavbundsjorde, og præsident møder opbakning fra Landbrug & Fødevarer.

De to organisationer har tidligere meldt ud, at 100.000 hektar lavbundsjorde skal udtages ifølge dem.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch