AgriWatch

EU-dom ulmer under dansk dyrevelfærd

Inden nytår vil der formentlig falde dom i en sag i EU-domstolen, hvor det skal vurderes, om religiøse hensyn står over dyrevelfærd, og rituelle slagtninger skal tillades over hele Europa. I Danmark har det ikke kunnet lade sig gøre de sidste seks år, men en indledende udtalelse fra Domstolen peger på, at det kan ændre sig.

Rituelle slagtninger får sindene i kog i Europa, hvor mange i befolkningen er imod. Ifølge Eurogroup for Animals viser en undersøgelse, at 92 pct. af befolkningen i 24 EU-lande, at medlemslande skal have lov til at fastsætte strammere krav til dyrevelfærden under slagtning. Her er det dyreaktivister, der demonstrerer i et supermarked i Rom i 2010. | Foto: Gregorio Borgia/AP/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Et dyr der fikseres på både hoved og krop, vendes rundt og skæres i halsen helt op til ni gange, så snittet ligger dybt nok og blodet kan pumpes ud, indtil hjertet ikke kan mere. Alt imens det er vågent.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch