AgriWatch

Konservativ landbrugsordfører får frataget ordførerskaber

Grundet grænseoverskridende adfærd over for en partikollega har De Konservative frataget Orla Østerbys ordførerskaber.

Foto: Jens Dresling

De Konservatives landbrugsordfører Orla Østerby har fået frataget alle sine ordførerskaber efter at have udvist grænseoverskridende adfærd.

De grænseoverskridende handlinger er blevet begået mod partikollegaen Birgitte Klintskov Jerkel og har fundet sted over et års tid omkring 2017, skriver partiet på sin hjemmeside.

Udover landbrugsordfører havde Orla Østerby blandt andet ordførerskaber inden for blandt andet fødevare og energi.

"Partiet kan på ingen måde acceptere, at man fysisk og verbalt udsætter en anden for grænseoverskridende adfærd. Derfor fratager vi nu Orla Østerby sine ordførerskaber," udtaler gruppeformand Mai Mercado i pressemeddelelsen.

Orla Østerby har undskyldt over for Birgitte Klintskov Jerkel, men husker ikke de beskrevne hændelser.

"Men jeg tror naturligvis ikke, at min kollega lyver, så derfor vil jeg gerne beklage og undskylde, at de omtalte berøringer er opfattet som grænseoverskridende. Det må være sket i misforstået kækhed, som så slet ikke er opfattet sådan. Det beklager jeg dybt. Vi lever jo i en tid, hvor mange må lære noget i forhold til, hvordan adfærd opfattes. Ledelsen har besluttet at fratage mig mine ordførerskaber, og det har jeg nu taget til efterretning," lyder det fra Orla Østerby i pressemeddelelsen.

De Konservative anser nu sagen som lukket.

Mere fra AgriWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch