AgriWatch

Europæisk borgerinitiativ med 1,3 mio. underskrifter kræver landbrugsdyr ud af sine bure

160 organisationer har til sammen samlet 1,3 millioner underskrifter sammen i kampen mod landbrugsdyr i bure. Europa-Kommissionen får nu overdraget underskrifterne og skal tage stilling til metoden.

Foto: Joachim Adrian

Det skal være slut med at holde landbrugsdyr i bur, spørger man 1,3 mio. EU-borgere.

Gennem borgerinitiativet "Ud af buret" har 160 organisationer indsamlet 1,3 mio. underskrifter fra EU-borgere, som vil komme metoden til livs.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen er der tale om 300 millioner dyr i Europa. Det omhandler blandt andet søer, der fikseres i bøjler og spædekalve, der isoleres i enkeltbåse.

I Danmark er der tale om en million søer ifølge pressemeddelelsen.

Underskrifterne er blevet valideret og overdrages nu til Europa-Kommissionen, som nu skal tage stilling til den nuværende måde at holde landbrugsdyr på.

Det vækker glæde hos World Animal Protection Danmark.

"Vi kan simpelthen ikke tillade, at landbrugsdyr lever under så uacceptable vilkår, som vi ser i dag. Heldigvis har danskerne nu bidraget markant til at få de indespærrede landbrugsdyr på den politiske dagsorden i EU. Og det glæder mig som repræsentant for en global organisation, at vi kan bane vejen for reelle løsninger - globalt som lokalt. Nu er det på tide, at politikerne handler," siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark, i pressemeddelelsen.

Et europæisk borgerinitiativ kræver en million validerede underskrifter fra EU-borgere inden for et år.

De tre danske organisationer Dyrenes Beskyttelse, World Animal Protection Danmark og Dyrenes Venner har stået for den danske indsamling, som opnåede 60.000 validerede underskrifter.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch