AgriWatch

Aarhus Universitet foreslår reduktion af landbrugsarealet med 500.000 hektar inden 2030

Sammen med en række andre aktører vil Aarhus Universitet gennem det nye center beskæftige sig med en bæredygtig omstilling af landbruget.

Foto: PR/Concito

Et nyt center inden for forskning kan snart se dagens lys, eftersom Aarhus Universitet er gået sammen med en række aktører.

Sammen med andre danske universiteter, fødevare- og landbrugserhvervene samt Teknologisk Institut vil Aarhus Universitet oprette et center, der beskæftiger sig med en bæredygtig omstilling af landbruget, skriver bestyrelsesformand Connie Hedegaard og rektor Brian Bech Nielsen i Altinget.

"Aarhus Universitets vision er et nyt fælles, nationalt center for bæredygtig omstilling af landbruget, og med den ekspertise, vi allerede har på Aarhus Universitet og de andre universiteter samt i erhvervslivet, kan et sådant center komme hurtigt i gang," skriver Connie Hedegaard og Brian Bech Nielsen.

Løsningerne skal opfylde tre overordnede mål, som er en væsentlig reduktion af landbruget CO2-udledning, en omlægning af 500.000 hektar landbrugsjord inden 2030 og øge produktiviteten og værdi af sektoren produktion på 20-30 pct.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch