Aarhus Universitet foreslår reduktion af landbrugsarealet med 500.000 hektar inden 2030

Sammen med en række andre aktører vil Aarhus Universitet gennem det nye center beskæftige sig med en bæredygtig omstilling af landbruget.
Foto: PR/Concito
Foto: PR/Concito

Et nyt center inden for forskning kan snart se dagens lys, eftersom Aarhus Universitet er gået sammen med en række aktører.

Sammen med andre danske universiteter, fødevare- og landbrugserhvervene samt Teknologisk Institut vil Aarhus Universitet oprette et center, der beskæftiger sig med en bæredygtig omstilling af landbruget, skriver bestyrelsesformand Connie Hedegaard og rektor Brian Bech Nielsen i Altinget.

"Aarhus Universitets vision er et nyt fælles, nationalt center for bæredygtig omstilling af landbruget, og med den ekspertise, vi allerede har på Aarhus Universitet og de andre universiteter samt i erhvervslivet, kan et sådant center komme hurtigt i gang," skriver Connie Hedegaard og Brian Bech Nielsen.

Løsningerne skal opfylde tre overordnede mål, som er en væsentlig reduktion af landbruget CO2-udledning, en omlægning af 500.000 hektar landbrugsjord inden 2030 og øge produktiviteten og værdi af sektoren produktion på 20-30 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også