AgriWatch

Økologisk Landsforening præsenterer nyt bud på landbrugsmodel

Midlerne i EU's landbrugsstøtteordning skal fordeles på en ny måde, der gavner landmænd, som holder sig under en CO2-udledningsgrænse og skaber plads til marknatur. Sådan lyder det i et nyt udspil fra Økologisk Landsforening.

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

En CO2-afgift og en marknaturafgift er to centrale nøgler i Økologisk Landsforenings nye forslag til en model for, hvordan den nødvendige grønne omstilling af landbrugssektoren kan foregå.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Økologisk Landsforening foreslår en model, hvor landmænd der holder sig under en CO2-udledningsgrænse, og som kan dokumentere, at de skaber plads til marknatur, belønnes via EU's landbrugsstøtteordning.

Modsat skal bedrifter, der ikke opfylder kravene, blive opkrævet en afgift i form af mindre støtte.

Direktør i Økologisk Landsforening vil øge medlemstal og indtjening

"EU's landbrugsbudget er samlet på over 400 mia. kr., og der kan skabes meget grøn omstilling for de penge, hvis støttesystemet får en ny indretning. Økologisk Landsforenings model understøtter de landmænd, der gør en forskel for klima og natur samtidig med, at den bakker op om en grøn skattereform uden at sætte dansk landbrugs konkurrenceevne over styr," siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, i meddelelsen.

Hvis modellen bliver en realitet, vil en naturlig konsekvens ifølge Økologisk Landsforening være, at landbruget reducerer antallet af husdyr og skruer op for dyrkning af afgrøder, der kan bruges til produktion af plantebaserede fødevarer.

Relaterede

TrialBanner_Desktop_Agriwatch.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FødevareWatch