AgriWatch

Storbritannien er klar til at forlade EU med australske vilkår

Australien ikke en omfattende handelsaftale med EU, og det samme kan blive tilfældet for Storbritannien, hvis landet ikke når til enighed med EU om en fremtidig handelsaftale.

Foto: Peter Nicholls/REUTERS / X03508

Storbritannien er klar til at forlade EU på de samme vilkår, som Australien har med Den Europæiske Union, hvis man ikke kan nå til enighed med EU om en fremtidig handelsaftale.

Det sagde den britiske premierminister, Boris Johnson, tirsdag på telefonen til Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, ifølge Reuters.

"I forhold til det fremtidige forhold understregede premierministeren Storbritanniens vilje til at arbejde hårdt for at finde en tidlig aftale inden intensiverede handelsforhandlinger," siger en talskvinde fra Downing Street tirsdag.

Han understregede også, at Storbritannien ligeså ville være parat til at forlade transitionsperioden på de australske vilkår, hvis en aftale i sidste ende ikke kan nås, tilføjer talskvinden.

Ifølge Reuters har Australien ikke en omfattende handelsaftale med EU. Den meste handel mellem EU og Australien følger per automatik World Trade Organization-reglerne.

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch