AgriWatch

Tyske forbundsstater vil have tilladelse til at sætte hegn op i frygt for svinepest

Forbundsrådet i Tyskland vil have ændret dyresundhedsloven, så det bliver lettere at sætte hegn op ved grænsen til Polen. Forslaget kommer, grundet en frygt for at afrikansk svinepest spreder sig via vildsvin.

Foto: Toru Hanai/Reuters/Ritzau Scanpix

Tysklands forbundsråd har lavet et udkast til en lovændring af dyresundhedsloven, som er sendt til det tyske parlament.

For forbundsrådet vil have gjort det lettere at sætte hegn op ved en polske grænse, så risikoen, for at afrikansk svinepest kommer til Tyskland via vildsvin, mindskes.

Det skriver Top Agrar.

Forbundsrådet støttes af forbundsstaterne Rheinland-Pfalz og Sachsen, der ligeledes har sendt ansøgninger til parlamentet om at kunne opføre vildsvinehegn.

Afrikansk svinepest fundet i vildsvin 10 kilometer fra den tyske grænse 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch