AgriWatch

Britisk regering afviser forlængelse af brexit-overgangsperiode

Efter et møde mellem den britiske brexit-minister Michael Gove og EU's forhandlere bekræfter ministeren, at overgangsperioden ikke bliver forlænget.

Foto: Kenzo Tribouillard/AFP / AFP

Den britiske regering har formelt udelukket at forlænge en overgangsperiode for at købe tid til at forhandle nye handelsaftaler med EU.

Den britiske brexit-minister, Michael Gove, oplyser, at han har holdt møder med EU's forhandlere.

"Jeg kan officielt bekræfte, at Storbritannien ikke vil forlænge overgangsperioden," skriver Michael Gove på Twitter.

"1. januar 2021 vil vi være tilbage i kontrol og have genvundet vores politiske og økonomiske uafhængighed," tilføjer han.

Mange sektorer har opfordret den britiske regering til at forlænge overgangsperioden.

Storbritannien meldte sig officielt ud af EU 31. januar i år. Parterne har nu i 11 måneder forsøgt at blive enige om nye handelsaftaler.

Forhandlingerne er dog blevet overskygget af coronakrisen.

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch