AgriWatch

EU-parlamentariker vil have landbrugsstøtten ændret

Klima, biodiversitet og miljø vil få det bedre, hvis EU-støtten til landmænd bliver fundamentalt ændret. Det mener Venstre-politikeren Asger Christensen.

Foto: PR-foto Asger Christensen

EU-støtten til landmænd skal ændres fra en nettoareal- til bruttoarealmodel.

Det mener Asger Christensen, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre og selvstændig landmand med 400 hektar jord og 650 malkekøer.

Det skriver han i et debatindlæg i mediet Miljø og Klima.

"I dag mister landmænd støtte, hvis bare den mindste kvadratmeter ikke er trimmet eller dyrket. Det betyder, at landmænd er nødt til at begrænse naturen for ikke at miste en del af deres levegrundlag – og det taber klimaet, biodiversiteten og miljøet på," skriver Asger Christensen.

Ifølge Asger Christensen er forslaget blevet mødt med modstand fra østeuropæiske EU-kolleger. De frygter, at en eventuel bruttoarealmodellen vil blive misbrugt i deres hjemlande, hvor landmænd fristes til at udnytte støttereglerne. For at undgå det mener Venstre-politikeren, at der skal sættes en grænse for, hvor stor en del af et markareal, man kan få støtte for uden at dyrke på det.

Politikeren kommer ikke ind på finansieringen af forslaget i sit debatindlæg.

Mere fra AgriWatch

Kæmpe kursfald gør dansk smør og bacon dyrere

Det voldsomme kursfald på pund giver dansk fødevareindustri endnu mere modvind. Den lave pundkurs gør de danske varer dyrere i britiske butikker, hvor den høje inflation i forvejen har udhulet forbrugernes købekraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch