AgriWatch

EU-parlamentariker vil have landbrugsstøtten ændret

Klima, biodiversitet og miljø vil få det bedre, hvis EU-støtten til landmænd bliver fundamentalt ændret. Det mener Venstre-politikeren Asger Christensen.

Foto: PR-foto Asger Christensen

EU-støtten til landmænd skal ændres fra en nettoareal- til bruttoarealmodel.

Det mener Asger Christensen, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre og selvstændig landmand med 400 hektar jord og 650 malkekøer.

Det skriver han i et debatindlæg i mediet Miljø og Klima.

"I dag mister landmænd støtte, hvis bare den mindste kvadratmeter ikke er trimmet eller dyrket. Det betyder, at landmænd er nødt til at begrænse naturen for ikke at miste en del af deres levegrundlag – og det taber klimaet, biodiversiteten og miljøet på," skriver Asger Christensen.

Ifølge Asger Christensen er forslaget blevet mødt med modstand fra østeuropæiske EU-kolleger. De frygter, at en eventuel bruttoarealmodellen vil blive misbrugt i deres hjemlande, hvor landmænd fristes til at udnytte støttereglerne. For at undgå det mener Venstre-politikeren, at der skal sættes en grænse for, hvor stor en del af et markareal, man kan få støtte for uden at dyrke på det.

Politikeren kommer ikke ind på finansieringen af forslaget i sit debatindlæg.

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch