AgriWatch

Minister vil lave handlingsplan mod sojaimport i efteråret

Fødevareministeren vil sikre, at den danske import af landbrugsråvarer, herunder soja, fremover bliver bæredygtig og afskovningsfri.

Foto: Natacha Pisarenko/AP/Ritzau Scanpix

Al soja, der importeres til Danmark, skal være bæredygtig og afskovningsfri.

Det mener fødevareminister Mogens Jensen (S), der i løbet af efteråret lancere en handlingsplan mod afskovning. Det skriver han i et svar på et paragraf 20-spørgsmål stillet af Søren Egge Rasmussen, landbrugsordfører i Enhedslisten.

"Formålet med denne (handlingsplan, red.) er at sikre, at den danske import af landbrugsråvarer, herunder soja, bliver bæredygtig og afskovningsfri," skriver ministeren.

Han oplyser desuden, at han i løbet af de kommende uger vil mødes med centrale interessenter i erhvervet i de kommende uger for at diskutere udfordringer og løsninger i relation til den danske sojaimport.

Danish Crown har en ambition om, at andelsselskabet senest i 2025 vil have sikret, at svinene hos Danish Crowns andelshavere får foder med soja, som kommer fra producenter, der ikke er taget i brug efter ulovlig rydning af Amazonas regnskov.

DLG har meldt ud, at selskabet i 2025 vil have 100 pct. verificeret soja, der skal ske gennem den europæiske brancheorganisation Fefac. Den skal stille krav om, at en uafhængig akkrediteret tredjepart er involveret i verifikationen, men der udstedes ikke altid certifikater i denne proces, og man kan derfor ikke tale om certificering.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch