AgriWatch

Storbritannien afviser at forlænge overgangsperiode med EU

Coronakrise får ikke Storbritannien til at bede EU om forlængelse af overgangsperiode, siger chefforhandler.

Foto: LUKE MACGREGOR/REUTERS / X01981

Storbritannien kommer ikke til at bede om en forlængelse af overgangsperioden med EU efter brexit, selv om coronakrisen har givet udfordringer med at forhandle om det fremtidige forhold.

Overgangsperioden kommer til at slutte 31. december 2020 som planlagt, skriver Storbritanniens chefforhandler, David Frost, på Twitter torsdag.

"Vi vil ikke bede om en forlængelse. Hvis EU spørger, vil vi sige nej. En forlængelse vil ganske enkelt strække forhandlingerne ud."

"Skabe endnu mere uvished, efterlade os ansvarlige for at betale endnu mere til EU i fremtiden og fastholde os ved at udvikle EU-love på et tidspunkt, hvor vi har brug for at kontrollere vores egne anliggender," skriver Frost.

Coronakrisen har gjort det svært for parterne at forhandle. Men mandag starter forhandlinger igen. Denne gang over videokonference.

Brexit-forhandlinger kan begynde: EU-lande godkender mandat 

EU gør sig klar til at forhandle endelig aftale med Storbritannien 

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch