AgriWatch

Mette Frederiksen åbner for gradvis åbning efter påske – hvis tallene udvikler sig stabilt

Mette Frederiksen er klar til en gradvis åbning af samfundet efter påske, hvis danskerne bliver ved med at holde afstand og tallene for udviklingen fortsætter med at være stabile. Men det modsatte kan også ske, siger hun.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) fortæller på pressemøde, at regeringen vil påbegynde en gradvis åbning af samfundet efter påske, såfremt befolkningen fortsætter med fornuftig adfærd for at undgå at sprede coronavirus.

"Når vi skal åbne vores samfund op igen, så skal vi gøre det gradvist og vi skal gøre det forskudt," siger hun.

Ministeren siger videre, at den gradvise åbning afhænger af, hvordan udviklingen i antallet af smittede ikke stiger voldsomt og presset på sundhedsvæsenet ikke betyder, at det "braser sammen."

"Det at åbne Danmark op, bliver mindst lige så svært som at lukke Danmark ned. Måske endda endnu sværere," siger Mette Frederiksen.

Blandt andet åbner statsministeren for, at den gradvise åbning vil betyde, at danskerne skal forberede sig på skæve skole- og arbejdstider.

"Når vi skal gå på arbejde, uddanne os og gå i skole, så skal det ske på forskellige tider af dagen. Vi skal undgå myldretidstrafik, og når vi skal gå på arbejde, så skal det være på en anden måde end hidtil," siger Mette Frederiksen.

Regeringen vil i dialog med blandt andet arbejdsmarkedets parter om at finde løsninger på, hvordan det eventuelt skal skrues sammen.

For en uge siden, mandag den 23. marts, holdt statsministeren senest pressemøde. Her forlængende hun den nedlukning af Danmark, der er lavet for at bremse spredningen af coronavirus.

Nedlukningen blev dengang forlænget med to uger til 13. april.

Mette Frederiksen lægger ikke skjul på, at en eventuel åbning i ugerne efter påske vil afhænge meget af, hvordan smittebilledet udvikler sig i de kommende dage og uger.

"Hvis danskere mødes og forsamles, så kan vi ikke åbne Danmark op efter påske. Så kan vi komme i den modsatte situation, hvor vi må stramme endnu mere," siger Mette Frederiksen på pressemødet.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch