AgriWatch

Regeringen etablerer ny fond for at nå klimamål

Det skal gøres lettere for danskerne at donere penge til klimagasreducerende formål, mener regeringen, der sammen med fire andre partier har besluttet at etablere en ny skovfond.

"Der har manglet en dansk legitim og troværdig fond, som kan sikre konkret klimakompensation i Danmark," udtaler miljøminister Lea Wermelin (S). | Foto: KELD NAVNTOFT

Regeringen har sammen med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet besluttet at etablere en skovfond, hvor både privatpersoner, kommuner og virksomheder kan give et økonomisk klimabidrag.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"Regeringen sidder på et historisk grønt mandat, det er tydeligt, at også virksomheder og befolkningen gerne vil gøre en indsats, og den nye fond bliver endnu en vigtig brik, hvis vi skal nå målsætningen om at sænke CO2-udledningen med 70 procent i 2030. Med fonden, som er en helt ny konstruktion, kan f.eks. civilsamfund og erhvervsliv arbejde sammen om den fælles opgave," udtaler fødevareminister Mogens Jensen (S) i meddelelsen.

Staten giver 100 mio. kr. til fonden, der vil fungere som en "uafhængig aktør", fremgår det. Fonden vil eksempelvis yde støtte til udtagning af kulstofholdige lavbundsjorder, skovrejsning eller andre klimareduktioner på landet eller i byerne, oplyser ministeriet i meddelelsen.

"Vi er rigtig mange, der gerne vil gøre en forskel for klimaet i hverdagen, men der har manglet en dansk legitim og troværdig fond, som kan sikre konkret klimakompensation i Danmark," udtaler miljøminister Lea Wermelin (S).

Skovfonden forventes at være etableret i løbet af 2020.

Internt notat stiller spørgsmål ved effekt af udtagning af landbrugsjord

Radikale vil bruge mere af EU's landbrugsstøtte på grønne projekter

Grøn tænketank: Opprioritér kulstoflagring i klimaindsatsen 

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch