Afrikansk svinepest raser stadig over store dele af verden

Nye tal fra European Food Safety Authority viser, at den afrikanske svinepest stadig er et problem for verdens landmænd.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Over hele verden raser den afrikanske svinepest stadig, som den har gjort nu i det seneste årti, skriver European Food Safety Authority (EFSA).

”Selvom vores seneste rapport viser opmuntrende tegn på, at indsatsen for at standse spredningen af virussen måske virker, er billedet i hele EU på ingen måde universelt positivt, og vi skal fortsat være opmærksomme,” siger Bernhard Url, der er adm. direktør i EFSA.

I 2022 faldt antallet af udbrud med 79 pct. blandt de europæiske grise i besætninger sammenlignet med året før, skriver mediet. Faldet var særligt markant i landene Rumænien, Polen og Bulgarien, mens der i Litauen var en lille stigning.

Selvom andelen af tilfælde faldt i Rumænien, er landet det land i EU, der har været hårdest ramt af virussen blandt besætningsgrise med 327 udbrud. Det svarer til 87 pct. af alle udbrud i EU, skriver EFSA. Serbien er det land, der var hårdest ramt uden for EU med 107 rapporterede udbrud.

Udbruddet af virussen er faldet med 40 pct. blandt vildsvin i EU i forhold til 2021. Det er det største fald i antal udbrud, siden virussen blev opdaget i 2014.

På trods af fald i antal udbrud, forlænger European Food Safety Authority deres kampagne mod virussen i 2023, skriver de.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Foto: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter