FN opfordrer til samarbejde om eksport af russisk ammoniak og udvidelse af Sortehavsaftale

En aftale mellem Ukraine, Rusland og Tyrkiet skal sende russisk ammoniak gennem Ukraine, samtidig med parterne forsøger at blive enige om den såkaldte Sortehavsaftale.
Foto: Pr / Hamburg Süd
Foto: Pr / Hamburg Süd

De stridende parter Ukraine og Rusland samt Tyrkiet bliver opfordret af FN til at samarbejde om at lave transit af russisk ammoniak gennem Ukraine. Det skriver Reuters torsdag.

Samtidig med samarbejdet om ammoniakken, arbejder FN på at Sortehavsaftalen, der skal sikre en sikker eksport af korn fra Ukraine bliver opretholdt, skriver mediet.

FN ønsker ifølge Reuters, der har talt med en anonym kilde, at udvide Sortehavsaftalen til at omfatte flere havne i Ukraine og andre slags last end korn.

Et forslag, som både Tyrkiet og Ukraine har accepteret, men som Rusland endnu mangler at reagere på.

”Som I husker, havde generalsekretæren fremsat nogle ideer til parterne om at forbedre arbejdet i det fælles koordinationscenter og også arbejde med spørgsmålet om ammoniak-eksport, som er en del af den aftale, der blev underskrevet. Disse samtager og kontrakter fortsætter, men det er alt, jeg kan sige lige nu,” sagde Stephane Dujarric på et pressemøde onsdag.

Sortehavsaftalen har været til forhandling flere gange. Senest er den tilbage i start maj blevet forlænget med to måneder på betingelse af, at en aftale om at overvinde eventuelle hindringer for russisk eksport af korn og og gødning bliver opfyldt. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Foto: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter