AgriWatch

Novozymes-direktør bliver på posten trods nedgang

Topchef for Novozymes spørger indimellem sig selv, hvorvidt han er den rette til at stå i spidsen for selskabet, der er i massive udfordringer.

Foto: Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix

Novozymes nedjusterede onsdag for tredje gang i år forventningerne til 2019, men topchef Peder Holk Nielsen bliver på direktionskontoret.

Det skriver Berlingske.

Direktøren understreger, at han går ydmygt til opgaven, da avisen spørger ham, hvorvidt han er den rette til at lede selskabet.

"Det er et spørgsmål, som man skal stille sig selv indimellem, og som jeg også diskuterer med bestyrelsen. Jeg har en ret ydmyg tilgang til det her, og jeg har jo en alder, hvor der på et eller andet tidspunkt skal ske et eller andet. Men jeg har jo i hvert fald ikke trukket stikket endnu," siger Peder Holk Nielsen til Berlingske.

Mens analytikerne er uenige om, hvorvidt Peder Holk Nielsen er den rigtige til at stå i spidsen for Novozymes, er meldingen mere klar fra Novozymes-formand Jørgen Buhl

"Hvis det var tilfældet, at der var en ny ledelse, der skulle ind, var det nok kommet med i meddelelsen," sagde formanden onsdag.

Novozymes-formand efter nedjustering: "Det er selvfølgelig utilfredsstillende"

Aktieanalytiker om Novozymes: Ny nedjustering overrasker mig ikke voldsomt 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch