Flertal for fusion i tre sydjyske landboforeninger

Endnu mangler en sidste afstemning, før fusion mellem tre landboforeninger har grønt lys.

Der var opbakning til at arbejde videre med fusion fra medlemmerne i de tre landboforeninger i Landbosyd, Kolding Herreds Landbrugsforening samt Sønderjysk Landboforening.

Torsdag aften godkendte de tre foreningers bagland på tre ekstraordinære generalforsamlinger, at bestyrelserne går videre ad fusionsvejen for at skabe en fælles forening. Det oplyser foreningerne i en pressemeddelelse. Her fremgår stemmetallene fra de enkelte foreninger dog ikke.

Før fusionen endeligt kan vedtages, skal Kolding Herreds Landbrugsforening dog afholde endnu en ekstraordinær generalforsamling 22. juni, hvor forslaget skal behandles og stemmes igennem.

Tre syd- og sønderjyske landboforeninger vil fusionere

”Jeg synes, at medlemmerne generelt har været positive og forstående over for fusionsforslaget. Vi har i løbet af de seneste par uger talt med rigtig mange medlemmer, og den store opbakning til fusionsforslaget er derfor en fin kulmination på de seneste par ugers drøftelser,” udtaler Henrik Jessen, formand for Landbosyd.

I første omgang er planen, at Landbrug & Fødevarer Syddanmark skal blive foreningens nye navn. Via dette navn har de tre landboforeninger også den seneste tid arbejdet fælles politisk.

Et af de centrale motiver bag fusionen er muligheden for at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere, fortalte de tre formænd, da de offentliggjorde planerne om at fusionere sidst i maj.

Fusionsplanerne fik dog senere samme dag den nuværende direktør Sune Aagot Sckerl til at melde, at han som konsekvens af fusionsplanerne stopper som adm. direktør for Landbosyd med udgangen af juni.

Landboforenings direktør stopper efter fusionsplaner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også