EU-tendens med fald i griseslagtninger forstærket i første kvartal

Danmark er det land, hvor slagtningerne falder kraftigst i forhold til sidste år, viser nye tal.
Foto: Pr / Tönnies
Foto: Pr / Tönnies

7,7 pct. færre grise blev slagtet i første kvartal i år i forhold til samme periode sidste år, viser nye tal for EU-området.

Det viser en foreløbig opgørelse fra Eurostat, skriver Markedsnyt for grisekød fra L&F.

Den faldende svineproduktion på EU-plan skal ses i lyset af flere år med dårlig produktionsøkonomi for landmændene, samt en aldrende producent-gruppe, hvor en række af de mindre bedrifter lukker, uden at deres produktion overtages af andre.

Herhjemme har faldet i slagtninger ført til, at Danish Crown står over for lukning af slagteriet i Sæby med næsten 800 medarbejdere, mens konkurrenten Tican har indført talrige lukkedage på slagterierne i Thisted og Brørup over sommeren.

De danske slagtninger falder langt mere end gennemsnittet - faktisk mest med hele 16,3 pct. og er dermed det land, hvor slagtningerne falder mest af de otte største, svineproducerende nationer, skriver nyhedsbrevet.

I Belgien blev der kørt 11,3 pct. færre grise til slagtning i de første tre måneder af i år i forhold til samme periode sidste år, mens Holland rapporterer om et fald på 9,8 pct. Tyskland indkasserede et fald på 8 pct, mens man i Polen og Italien har på henholdsvis 5,1 pct fald i Polen og en stigning på 0,1 pct. i Italien.

I første halvår 2022 lå slagtningerne 3,4 pct. lavere end året før, mens der i 2. halvår 2022 var et fald i slagtningerne på 6,6 pct. For hele året 2022 faldt slagtningerne af svin i EU med 5,0 pct. i forhold til 2021.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også






Arla Foods har, taget halvårsregnskabet i betragtning, udsigt til ekstraomkostningerne på omkring 450 mio. kr. for det samlede 2023. Her ses koncernfinansdirektør, Torben Dahl Nyholm. | Foto: PR/Arla

Valutapres koster Arla milliardbeløb

For abonnenter