Danskejet slovakisk landbrug øger omsætningen

Det danskejede landbrug i Slovakiet, Agrovakia, øger omsætningen og overskuddet for første gang i en årrække. Årsagen skal findes i stigende svinepriser. 
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Anpartsselskabet Agrovakia, der producerer svinekød, foder, korn og æg, og som er ejet af syv danske landmænd med base i Slovakiet, leverer for første gang i en årrække overskud, viser virksomhedens seneste regnskab.

Virksomheden driver 7.500 hektar jord og har en griseproduktion, der tæller 5.500 søer.

Overskuddet for 2022 endte på 33 mio. kr. mod 28,4 mio. kr. i 2021, fremgår det af regnskabet, som også viser, at bruttofortjenesten er steget for første gang siden 2019. i 2021 lå bruttoomsætningen på 102,6 mio. mens den sidste år endte på 120,8 mio. kr.

”I slutningen af 2022 begyndte priserne at stige, og lige nu er prisen på grise all-time high i Slovakiet. Det er lidt en anden historie herhjemme, men dernede får vi mellem 3-4 kroner mere,” siger Claus Clausen, der er formand for Agrovakia A/S og svineproducent i Danmark til Landbrugsavisen.

Udover griseproduktion har det slovakirske landbrug blandt andet også en stor produktion af æg. Årligt producerer virksomheden næsten 35 mio. æg, skriver Landbrugsavisen.

Det er en nedgang fra tidligere, hvor selskabet har sendt over 50 mio. æg ud på markedet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Foto: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter