Efter fem store slag holder Arlas ærkerival mælkeprisen for juni

For første gang i år er der ikke fald på Frieslandcampinas konventionelle afregning.
Foto: PR
Foto: PR

De usædvanligt kraftige fald i mælkeprisen i år er nu afløst af stabilitet. I hvert fald holder den hollandske andelskoncern Frieslandcampina sin mælkepris for juni måned på samme niveau som i maj.

Den konventionelle mælkepris vil dermed for juni igen lyde på en afregning på direkte oversat 3,22 kroner per kilo. En pris, der ikke kan sammenlignes direkte med Arlas mælkepris på grund af talrige forskellige i afregning, værdistoffer, efterbetaling med videre.

Siden mælkeprisen toppede i december sidste år på 4,64 kroner per kilo i aconto-afregning fra hollænderne, er der forsvundet over 30 pct af mælkeprisen til de hollandske mælkeproducenter. Det skyldes en kraftig opbremsning i forbrugernes appetit på at lægge mælk og mejerivarer i indkøbskurvene som følge af inflation og stigende priser - koblet med en stigende mælkeproduktion i såvel Europa som på verdensplan, bemærker andelsselskabet.

Frieslandcampina bygger sin mælkepris på forventninger til den kommende måned, samt også konkurrenternes mælkepriser. Her bemærker mejeriselskabet, at man i maj havde undervurderet konkurrenternes mælkepriser og at mælkeprisen for juni derfor indeholder en korrektion for dette.

Imens man altså for første gang i år undgår prisfald på den konventionelle notering, justeres den økologiske afregning en anelse ned, med et fald på 1,8 øre per kilo til nu 4,19 kr. per kilo, direkte oversat.

Arla Foods offentliggør sin mælkepris for juni måned den sidste hverdag i måneden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også