Landboforenings direktør stopper efter fusionsplaner

Landbosyds direktør Sune Aagot Sckerl stopper efter under fire år i spidsen for landboforeningen. Han trækker sig, da han ikke ser sig som den rette profil til at stå i spidsen for fusion.

Sune Aagot Sckerl stopper som adm. direktør for Landbosyd med udgangen af juni.

Det oplyser landboforeningen i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at en intern afløser, er udpeget.

Landbosyd offentliggjorde torsdag, at man har planer om at fusionere med Kolding Herreds Landboforening og Sønderjysk Landboforening, og direktøren meddelte i foråret til formandskabet, at han ikke ønskede at være kandidat til ny direktør for det fusionerede selskab.

Tre syd- og sønderjyske landboforeninger vil fusionere

”Det er set fra min stol helt rigtigt at forsøge at fusionere virksomhederne og derigennem skabe en endnu stærkere virksomhed, som vil kunne rådgive bredere og samtidig tilbyde mere specialiseret rådgivning. Min beslutning om at fratræde handler helt professionelt om, at jeg ikke anser min profil som den rette til at skabe systemisk såvel som driftsmæssig integration af de tre virksomheder,” udtaler Sune Aagot Sckerl og tilføjer:

”Jeg blev ansat som direktør for Landbosyd, og jeg stopper som direktør for Landbosyd. Jeg har på alle mulige måder været glad for samarbejdet med medarbejdere, kunder, medlemmer og ikke mindst med formanden og resten af bestyrelsen.”

Henrik Jessen, formand for Landbosyd oplyser til AgriWatch, at Anders Peter Frederiksen, der i dag er leder af økonomiafdelingen i landboforeningen, er udpeget til ny direktør fra 1. juli. 

”Vi udpeger ham som leder midlertidigt. Stemmer vores medlemmer fusionen igennem, som vi håber og forventer, så vil det være en rolle som leder for vores kontor i Aabenraa og Odense fremover, mens vi ansætter en ny direktør til at lede hele foreningen. Skulle fusionen ikke blive stemt igennem, så forholder vi os til det, når den tid kommer,” oplyser Henrik Jessen.

Sune Aagot Sckerl kom fra Hededanmark i efteråret 2019. Ifølge pressemeddelelsen var det et bevidst valg fra bestyrelsens side at hente en direktør udefra. 

”Sune har leveret alt det, vi forventede, på kortere tid end forventet. Det var bl.a. et klogt, og anderledes, træk, at etablere et kontor i Odense og dermed udvide Landbosyds geografiske virke. Det er noget af det, der sker, når der kommer friske øjne på fra en anden branche. Stor fokus på god ledelse og medarbejdernes trivsel har skabt flotte resultater, også økonomisk, og det er bestyrelsen meget tilfredse med. Vi takker Sune for et rigtig godt samarbejde, og vi er sikre på, at andre virksomheder vil få gavn af Sunes ledelsesmæssige og strategiske kompetencer”, udtaler bestyrelsesformand for Landbosyd Henrik Jessen i meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også