Rekordhøje svinepriser gav Firstfarms god start på året

Firstfarms slår i sit kvartalsregnskab fast, at den gode start på året ikke nødvendigvis er en indikator for et rekordår, da markedsudviklingen og vejret endnu er ukendte faktorer.
En god svinepris løfter Firstfarms i første kvartal. | Foto: Peter Hove Olesen
En god svinepris løfter Firstfarms i første kvartal. | Foto: Peter Hove Olesen
AF MARKETWIRE

Fortsat gode mælkepriser og rekordhøje priser på svin har givet Firstfarms en solid start på 2023.

Det viser selskabets regnskab for første kvartal onsdag eftermiddag.

Driftsindtjeningen før af- og nedskrivninger steg til 33,1 mio. kr. fra 30,2 mio. kr. i første kvartal sidste år, mens overskuddet voksede til 15,8 mio. kr. fra 13,6 mio. kr.

”Mælkepriserne falder, men er stadig højere end i første kvartal af 2022, og på samme tid øges produktiviteten stadig.”

”Solstrålehistorien i første kvartal er svinepriserne, der er steget gennem kvartalet og nu er på rekordhøjt niveau. Firstfarms venter, at priserne vil fortsætte i et højt leje i et stykke tid endnu,” fremgår det af regnskabet.

Selskabet fastslår samtidig, at den gode start på året ikke nødvendigvis er en indikator for et rekordår, da markedsudviklingen og vejret er ukendte faktorer.

Samtidig venter Firstfarms også at være udfordret af generelt højere omkostninger i 2023, end det var tilfældet året forinden.

Forventningerne til hele året fastholdes derfor, og der ventes fortsat en driftsindtjening før af- og nedskrivninger på 90-120 mio. kr. samt et driftsresultat, EBIT, på 45-75 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr. registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Photo: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter