Biogas Danmark: Biogasforbrug kan dækkes, selv om husdyrproduktion halveres

En ny rapport udarbejdet på vegne af Greenpeace viser, at biogasbehovet i 2030 kan dækkes, selv om husdyrproduktionen halveres.

Selv hvis husdyrproduktionen i Danmark bliver halveret, vil biogas stadig kunne dække hele landets gasforbrug i 2030.

Det skriver brancheorganisationen Biogas Danmark i en pressemeddelelse med henvisning til en rapport, som som EA-Energianalyse har udarbejdet for Greenpeace.

Biogasanlæggene kan nemlig selv med en halvering af husdyrproduktionen nå de 50 petajoule biogas i 2030, som Energistyrelsen forventer er nødvendigt.

”At biogasproduktionen skulle være stærkt afhængig af husdyrgødning, er en myte, som Greenpeace-rapporten nu lægger i graven. Rapporten bekræfter nemlig de analyser, som Biogas Danmark har offentliggjort i Biogas Outlook 2022, der viser, at Danmark kan dække hele sit gasbehov med biogas, uanset om der måtte ske en halvering af husdyrproduktionen i Danmark,” siger Frank Rosager, direktør fra Biogas Danmark.

Den positive effekt af at lagre CO2 fra biogas er desuden ikke medtaget i rapportens analyser. Her kan Danmark hente en betydelig klimagevinst, tilføjer han. 

Rapporten peger på, at en halvering af husdyrproduktionen i Danmark vil reducere udslippet af klimagasser i Danmark, men også, at en reduktion af animalsk produktion i Danmark må forventes at medføre øget animalsk produktion i andre lande. 

”Derfor er det vigtigt, at vi har fokus på at reducere klimaeffekten af husdyrproduktionen, så vi fortsat kan levere mælk og ost til en voksende global befolkning, der efterspørger disse produkter. Her er biogasanlæggenes afmetanisering af husdyrgødning en oplagt mulighed, som reducerer klimaaftrykket fra landbrugsprodukterne, samtidig med at biogassen erstatter fossil gas fra eksempelvis Rusland,” siger Frank Rosager. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også