Mælkeformand sælger ejerandele i biogasanlæg som led i exit-strategi

DBC Invest har købt en større andel i vestjysk biogasanlæg. Sælger tilskriver et mismatch mellem alder og kommende investeringer som årsag til frasalget.
Preben Lauridsen fortsætter som bestyrelsesformand, ligesom den nuværende bestyrelse består. Pressefoto
Preben Lauridsen fortsætter som bestyrelsesformand, ligesom den nuværende bestyrelse består. Pressefoto

DBC Invest øger nu sin ejerandel i Outrup Biogas. 

Det sker efter, at Sønderhøjgård ApS forlader ejerkredsen i anlægget, hvilket betyder, at DBC Invests nu ejer 64,55 pct. af anlægget, fremgår det af en pressemeddelelse. 

Om frasalget udtaler Preben Lauridsen, der er direktør i Sønderhøjgård ApS:

”Vi har valgt at sælge vores ejerandel i Outrup Biogas, som en del af exit-strategien for de virksomheder, vi er medejere af. Anlægget står i de kommende år foran en videreudvikling, som efter vores vurdering vil komme til at gå stærkt. De investeringer, der skal foretages fremadrettet, mener vi ikke stemmer overens med vores alder i forhold til afskrivning og salg på et senere tidspunkt.”

Preben Lauridsen deler sin andele i Sønderhøjgård ApS med formanden for landsforeningen Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen.

Vicedirektør hos biogas-investor siger op efter tre måneder

Hos DBC Invest, der ejes af Vestjyllands Andel, Jysk Energi, LEF, Hedeselskabet og Danish Bio Commodities, glæder man sig over den øgede ejerandel i Outrup Biogas.

”Outrup Biogas var et af de første anlæg, som DBC investerede i, og vi er meget tilfredse med anlæggets udvikling. Ejerne af Sønderhøjgård ApS har haft et ønske om at sælge deres anparter, og vi ser DBC som en naturlig køber i den forbindelse,” udtaler Rune Ledgaard Sørensen, direktør i DBC Invest.

Preben Lauridsen fortsætter som bestyrelsesformand, ligesom den nuværende bestyrelse består. Formanden forventer, at der sker en udvidelse af anlægget i løbet af i år.

”På længere sigt skal vi udvikle os til at indgå i produktion af alternative energiformer, hvilket formentlig vil blive i samarbejde med andre aktører,” udtaler han i meddelelsen. 

Biogasinvestor skruer op for tempoet med tredje opkøb i år

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også